מתכון לקיצ'רי של משה (אבא של מיכל) – הגרסה העיראקית והמתובלת לתבשיל עדשים כתומות ואורז.
מצרכים :
1 כוס אורז לבן ארוך
חצי כוס עדשים כתומות
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן תירס
3/4 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
לטיבול :
עוד 5 כפות שמן תירס
10 שיני שום מעוכות
1 כפית כורכום
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
הכנה :
.1 שוטפים את האורז והעדשים היטב.אני מכין עם אורז בסמטי. להשרות את העדשים במים למשך
שעה. לסנן ולשטוף.
2 . מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז,
העדשים ורסק העגבניות והמים הרותחים. מערבבים היטב ומביאים שוב
לרתיחה.
.3 מנמיכים ללהבה קטנה , מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן 15-20 דקות.
.4 בינתיים, בנפרד, מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!).
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש
לאחר שהאורז כבר מוכן מערבבים את הטיבול לתוך תבשיל האורז המוכן.
הגשה :
אפשר להגיש את הקיצ'רי כפי שהוא –מאוד טעים.
יש האוכלים את הקיצ'רי עם יוגורט.
יש האוכלים את הקיצ'רי עם ביצה עין מעליו.