מיהו רוחני?/פרשת וירא/חומש בראשית

י״ח במרחשוון ה׳תש״פ (נובמבר 16, 2019)

לפי חכמת הקבלה והיהדות היהודי חי מתוך הרגשת מילוי/מלאות ולא מתוך חוסר/ריקנות. בין אם זה גשמי או רוחני. היהודי הראשון, אברהם אבינו מתחיל ממקום שהוא מלא (שלא חסר לו שום דבר). הוא מבין שמה שמבקשים ממנו לעשות זה רק לתת/להשפיע/לאהוב. אברהם הוא סמל לרצון לתת/להשפיע/לאהוב. לכאורה, כאשר אנחנו נותנים, נשאר לנו פחות אבל האמת היא שדווקא על ידי הנתינה אנחנו מקבלים גם אם הקשר אינו נראה לעין.

״ויִּשָּׂא עֵינָיו וַיַּרְא וְהִנֵּה שְׁלֹשָׁה אֲנָשִׁים נִצָּבִים עָלָיו וַיַּרְא וַיָּרָץ לִקְרָאתָם מִפֶּתַח הָאֹהֶל״
אברהם יושב בפתח האוהל שלו, מדבר עם אלוקים בכבודו ובעצמו, קולט שלושה אנשים מתקרבים, נוטש את השיחה עם אלוקים (חווייה רוחנית) ורץ לעזור ולארח את האנשים.

איך זה רלוונטי לנו היום כיוגיסטים?

לפני זמן לא רב היה לי פנצ׳ר בגלגל בלילה לאחר חצות הלילה. התחלתי להוציא את הגלגל הרזרבי מתא המטען ופתאום בחור חנה מאחוריי והציע עזרה להחליף את הגלגל. בסופו של דבר הוא עשה את רוב העבודה, התלכלך בכפות ידיו ותוך דקות ספורות הרכב נראה כמו חדש. כששאלתי את אותו הבחור איך אני יכול להחזיר/לתגמל לו, הוא פשוט ברך אותי לשלום. אני מתאר לעצמי שאותו בחור רצה כבר להגיע הביתה אבל ראה מישהו שצריך עזרה ועצר לעזור לי. זאת לדעתי רוחניות. כמו שאברהם אבינו לימד אותנו.
קונספציה מוטעית לפעמים היא שקטורת, שרוול/בגד לבן וישיבת לוטוס מסמלים רוחניות או אדם רוחני. קטורת היא נהדרת לטיהור, שרוול/בגד לבן עשוי לסמל בגד של קדושה ואדם שיושב בלוטוס הוא אולי אדם שעבד על הגוף והמפרקים והצליח להיות מספיק גמיש כדי לשבת בלוטוס. הדברים האלה עשויים לעזור לנו כהכנה/ככלי עזר לקראת מהות החיים האמיתיים. להיות אנשים של חסד ונתינה.
כל אחד מגיע לתרגל יוגה מהסיבות שלו. התועלות רבות ולכן הרבה אנשים יכולים להתחבר לתרגול.
השאלה היא האם התרגול עוזר לנו להתחבר למי שאנחנו באמת.

שבת שלום ומבורך

כל הזכויות שמורות לעדי יוגה